Γλυκό - Ρόφημα -ΠοτόΠάσχα

Πασχαλινή γλυκιά τυρόπιτα

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Πασχαλινή γλυκιά τυρόπιτα

Υλικά

  • 350γραμ. αλεύρι σκληρό
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 10 ml τσίπουρο ή ρακί
  • 140 ml νερό χλιαρό περίπου
  • 600 γραμ. ανθότυρο
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 δάκρυα μαστίχα
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχα 
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • κρόκο αυγού (για την επάλειψη)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το φύλλο της πίτας.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μια λακούβα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το τσίπουρο και σταδιακά το ζυμάρι.Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει το ζυμάρι στα χέρια μας.

Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ξεκινάμε την γλυκιά τυρένια γέμιση θρυμματίζοντας το τυρί με ένα πιρούνι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ανακατεύουμε καλά.Χωρίζουμε το ζυμάρι σε δύο κομμάτια και σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε 2 φύλλα.Σε καλά λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο και το λαδώνουμε.Προσθέτουμε την ζύμη και τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο.Κλείνουμε την πίτα, λαδώνουμε πολύ καλά και χαράζουμε ελαφρά με κοφτερό μαχαίρι.

Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει η πίτα μας και αφήνουμε να κρυώσει πριν την κόψουμε.
Αν θέλουμε σερβίρουμε με κανέλα, σουσάμι και μέλι!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button