Παραδοσιακό ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι
To My-City.gr σας παρουσιάζει Παραδοσιακό ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι
Υλικά
- 350 γραμ. ρύζι Καρολίνα
- 1 λεμόνι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φωλιές φιδέ
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ βούτυρο
- 1 λίτρο ζωμός κρέατος
- αλάτι
- πιπέρι
- κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Για το παραδοσιακό ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι, ξεπλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι μέχρι το νερό να φαίνεται διάφανο. Να φύγει όλο το άμυλο. Το περιχύνουμε με τον χυμό ενός λεμονιού. Το αφήνουμε να στραγγίζει καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και σπάμε μέσα σε ψιλά κομματάκια τον φιδέ.
Αφήνουμε να σκουρήνει για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε λίγα λεπτά μέχρι ο κόκκος ρυζιού να γυαλίσει και να μοιάζει διάφανος. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σωταριστεί για 2-3′. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20′ στην πιο χαμηλή ένταση. Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια είναι έτοιμο. Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο, ελαφρά ανακατεύουμε και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και με καπάκι. Αφήνουμε το παραδοσιακό ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι να σταθεί για 10′
Σερβίρουμε το ατζέμ σε πιατέλα μαζί με τας κεμπάμπ, μπόλικη σάλτσα κι αν θέλουμε γαρνίρουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο.
Πηγή: argiro.gr