Πέρκα στο φούρνο
To My-City.gr προτείνει για σήμερα Πέρκα στο φούρνο
Υλικά
- 1 κ. πέρκα (φιλέτα πέρκας)
- 6 πατάτες
- Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
- 2-3 κλων. φρέσκια ρίγανη (ή λίγη αποξηραμένη ρίγανη)
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
- Μία ντομάτα ψιλοκομμένη ή τριμμένη σε φέτες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Στεγνώνουμε πρώτα καλά το κάθε φιλέτο πέρκας σε απορροφητικό χαρτί.Τα βάζουμε σε πιάτο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.Τα σκεπάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα ψήσουμε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε φέτες του 1 εκατ. και τις βάζουμε σε ταψί.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον χυμό από τα λεμόνια, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε σε μια στρώση.Τις περιχύνουμε με 1 φλ. νερό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε σε καλά, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για 45 λεπτά να μαλακώσουν.
Ξεσκεπάζουμε το ταψί, ελέγχουμε αν ψήθηκαν οι πατάτες.Ακουμπάμε τα φιλέτα πέρκας πάνω στις πατάτες.
Σκεπάζουμε με φέτες λεμονιού τα φιλέτα.Ψήνουμε για 10 λεπτά επιπλέον.Σερβίρουμε την πέρκα με τις πατάτες όσο το ψάρι είναι ακόμα ζεστό και ζουμερό.Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής ή βραστά χόρτα και ζεστό ψωμί.
Πηγή: argiro.gr