Νιόκι με γέμιση μανιταριών και φουντούκια της Μαργαρίτας Κασάπι (MasterChef)
Υλικά
- 300γρ πατάτες
- 100γρ αλεύρι (σκληρό)
- 1 αυγό
- 1 κρόκος
- 20γρ παρμεζάνα
Υλικά για την γέμιση
- 1 πακέτο μανιτάρια λευκά
- Λίγο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 40γρ φουντούκια
- 20γρ παρμεζάνα
- Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι
- ένα σφηνάκι λευκό κρασί
Υλικά για τη σάλτσα
- 200γρ κρέμα γάλακτος
- 40γρ blue cheese
- Πιπέρι τριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι βάζουμε τις πατάτες μαζί με τη φλούδα αφού πρώτα τις έχουμε καθαρίσει καλά. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σε ένα άλλο σκεύος ετοιμάζουμε τη γέμιση,ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια ,τα μανιτάρια ή μπορούμε να τα περάσουμε από το μπλέντερ. Τα σοτάρουμε μέχρι να φύγει h υγρασία, σβήνουμε με κρασί,προσθέτουμε λίγο φρέσκο θυμάρι παρμεζάνα, πιπέρι, τα φουντούκια ψιλοκομμένα αφού πρώτα τα έχουμε ψήσει στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, καθαρίζουμε τη φλούδα τα κόβουμε σε κύβους και τα αφήνουμε να φύγει η υγρασία για 15 – 20 λεπτά. Περνάμε τις πατάτες από το μύλο να κάνουμε ένα πουρέ σε περίπτωση που δεν έχουμε τα σπάμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε ένα αυγό,ένα κρόκο, παρμεζάνα πλάθουμε και προσθέτουμε αλεύρι. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν πια δεν κολλάει στα χέρια μας. Κάνουμε μια κορδέλα και κόβουμε σε μήκος 1εκ, γεμίζουμε τα νιόκι μας. Πάνω από ένα πιρούνι δίνουμε ένα σχήμα. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει. Όταν βγουν στην επιφάνεια τότε με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε. Σε ένα άλλο σκεύος ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας,ταυτόχρονα ανάβουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνουμε το μπέικον για να γίνει τσιπς. Όταν πάρει μια βράση προσθέτουμε τα νιόκι αφήνουμε για λίγο να δέσουν με την σάλτσα. Σερβίρουμε με λίγο ρόκα για να είναι πιο δροσερά και μπέικον ψιλοκομμένο…
Μαργαρίτα Κασάπι / www.my-city.gr