Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό
Μπρουσκέτες μήλου
To My-City.gr σας παρουσιάζει Μπρουσκέτες μήλου
Υλικά
- 2 μήλα κόκκινα
- χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια
- 100 γρ. φιστικοβούτυρο
- 1-2 κ.σ. ινδοκάρυδο
- 1-2 κ.σ. καρύδια, ψίχα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
- 1-2 κ.σ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
- 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 1-2 κ.σ. σταφίδες, ξανθιά
- 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τον πυρήνα των μήλων με τον εκπυρηνωτή.
Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές εγκάρσιες φέτες πάχους 1-1,5 εκ.
Μεταφέρουμε τις φέτες σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με νερό και χυμό από τα λεμόνια.
Αφήνουμε για 10 λεπτά στο μπολ και στη συνέχεια σκουπίζουμε καλά τις φέτες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Απλώνουμε τις φέτες στον πάγκο εργασίας μας και αλείφουμε κάθε φέτα με φιστικοβούτυρο
Τέλος, πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο, τα καρύδια, τα δάκρυα σοκολάτας, την κανέλα, τη σταφίδα, το τζίντζερ και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com