Μπισκότα για μικρά ξωτικά
To My-City.gr σας παρουσιάζει Μπισκότα για μικρά ξωτικά
Υλικά
- 220 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 350 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), ελαφρώς χτυπημένα
- 1 πρέζα αλάτι
- 470 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουτ. γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (σε μορφή πάστας) ή μερικές σταγόνες υγρό
- 1 ασπράδι ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας νερό
- για το άλειμμα πολύχρωμα sprinkles ή τρούφα
Εκτέλεση
Για τα μπισκότα για μικρά ξωτικά ξεκινάμε και βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης ώστε να μαλακώσει.
Βάζουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά.Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε με την άκρη της παλάμης μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και στο ένα μέρος προσθέτουμε κόκκινο χρώμα σταδιακά ενόσω το ζυμώνουμε. Καλύτερα να φορέσουμε γάντια μιας χρήσης, για να μη βάψουμε τα χέρια μας.
Βάζουμε τις ζύμες στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Τοποθετούμε τις ζύμες πάνω σε δύο λαδόκολλες ή σε δύο επιφάνειες σιλικόνης και τις ανοίγουμε με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμα φύλλα πάχους 0,5 εκ.Τοποθετούμε με προσοχή το κόκκινο φύλλο πάνω στο μπεζ. Κόβουμε τις άκρες, για να τις ισιώσουμε.Τυλίγουμε τη ζύμη σφιχτά σε ρολό (ανασηκώνοντάς την από τη μεγάλη πλευρά).
Τυλίγουμε το ρολό σε μεμβράνη ή λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για μισή ώρα, έως ότου παγώσει το βούτυρο.Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και το κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1-1,5 εκ. (περίπου 1 δάχτυλο).
Αλείφουμε την περιφέρεια κάθε ροδέλας ελάχιστα με το ασπράδι και τη ρολάρουμε μέσα στα sprinkles, ενώ τα πατάμε για να κολλήσουν καλά στη ζύμη.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε επάνω τα μπισκότα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο θα απλώσουν ελαφρώς.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, για 10 λεπτά.Προσέχουμε να μην πάρουν καφετί χρώμα κατά το ψήσιμο.
Πηγή: gastronomos.gr