Φαγητό
Μπαρμπούνι alla nizzarda
To My-City.gr σας παρουσιάζει Μπαρμπούνι alla nizzarda
Υλικά
- 4 μπαρμπούνια
- 4 μικρές κόκκινες πιπεριές
- Χυμός από 4 λεμόνια
- 100 γρ. ντομάτα σε κυβάκια
- 50 γρ. αγγούρι σε κυβάκια
- 50 γρ. κίτρινη και πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
- 1 ματσάκι άνηθο
- 100 γρ. μαγιονέζα με λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια, τα ανοίγουμε όπως ένα βιβλίο, τα βάζουμε σε αρκετό αλάτι για 1 ώρα και κατόπιν τα μαρινάρουμε στο χυμό λεμονιού για τουλάχιστον 8 ώρες. Ροδίζουμε τις κόκκινες πιπεριές στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις αρωματίζουμε με το ελαιόλαδο. Παίρνουμε όλα τα λαχανικά, τα ομογενοποιούμε με τη μαγιονέζα και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε στο πιάτο μια κόκκινη πιπεριά. Πάνω της στηρίζουμε το μπαρμπούνι. Με το μείγμα των λαχανικών γεμίζουμε το ψάρι και από πάνω ρίχνουμε λίγο άνηθο. Τα αρωματίζουμε όλα με ελαιόλαδο.