Γλυκό - Ρόφημα -ΠοτόΧριστούγεννα

Μελομακαρονόπιτα

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Μελομακαρονόπιτα

Υλικά για το σιρόπι

  • 400 γρ.  ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ.  νερό
  • 1 στικ κανέλα
  • 3 γαρίφαλα
  • 1/2 πορτοκάλι
  • 70 γρ. μέλι

Υλικά για την πίτα

  • 200 γρ. σπορέλαιο
  • 90 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1/3 κ.γ γαρίφαλο
  • 1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ κοφτό σόδα μαγειρική
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ.σιμιγδάλι ψιλό

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • καρύδια

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα, τα γαρίφαλα, το πορτοκάλι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το μέλι.Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για την πίτα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.Σε ένα μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, την άχνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.Βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη σόδα και ανακατεύουμε.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.Μεταφέρουμε σε ταψί 28 εκ. και απλώνουμε με τα χέρια μας.Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε 45-50 λεπτά. Στον μισό χρόνο αφαιρούμε το γλυκό, χαράσσουμε ξανά στα κομμένα κομμάτια και συνεχίζουμε να ψήνουμε.

Αφαιρούμε και περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι με τη βοήθεια μιας κουτάλας.Αφήνουμε 1 ώρα να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε με μέλι και καρύδια.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button