Μαρμαρίτες,το σκυριανό έδεσμα για την ημέρα των Θεοφανείων
Το My-City.gr σας παρουσιάζει Μαρμαρίτες,το σκυριανό έδεσμα για την ημέρα των Θεοφανείων
Υλικά
- Μισή κολοκύθα μέτρια (1 κιλό)
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
- κανέλα
- μπαχάρι σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού ξερό δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλ. του καφέ λάδι
- ½ κιλό ζύμη για πίτα
Εκτέλεση
Τρίβετε το κρεμμύδι και το τυρί. Καθαρίζετε την κολοκύθα, βγάζετε τα σπόρια και τις ίνες, κόβετε σε κομμάτια. Βάζετε τα κομμάτια της κολοκύθας να βράσουν για να μαλακώσουν και μετά την κάνετε πουρέ στο μίξερ. Όπως είναι ο πουρές της κολοκύθας βάζετε αλάτι, λίγη κανέλα, μπαχάρι σκόνη, ξερό δυόσμο, πιπέρι, λίγο τριμμένο κρεμμύδι και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι.
Προσθέτετε στο μείγμα το τυρί, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε λίγο να σταθεί. Όταν περάσει λίγη ώρα ρίχνετε αλεύρι στο πλαστήρι σας ή στο τραπέζι που δουλεύετε, παίρνετε λίγη ζύμη και με τον πλάστη ανοίγετε μικρές πιτούλες. Σε κάθε πίτα που ανοίγετε βάζετε μια κουταλιά με γέμιση, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και κλείνετε καλά την πιτούλα όπως κάνουμε στις τυρόπιτες.
Φωτογραφία: madeingreece.news