Γλυκό - Ρόφημα -ΠοτόΧριστούγεννα

Μανιάτικες Δίπλες

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Μανιάτικες Δίπλες

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 αυγά
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 3 κουταλιές λάδι
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 3 κουταλιές ούζο ή 2 βανίλιες
  • καρύδι τριμμένο 
  • κανέλα
  • λάδι για τηγάνισμα

Υλικά για το σιρόπι

  • μισό ποτήρι νερό (να βράσουν 2′)
  • 1 κιλό μέλι

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και φτιάχνουμε χτυπώντας τ’ ασπράδια μαρέγκα.

Ενώνουμε τα δύο μίγματα και προσθέτουμε το ούζο ή τις βανίλιες, το λάδι και το αλάτι.

Αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι (όσο πάρει) ανακατεύοντας με το χέρι.

Προσοχή, διότι αυτή η ζύμη σφίγγει πολύ εύκολα. Ζυμώνουμε με λαδωμένα χέρια και ετοιμάζουμε ένα ζυμάρι ελαφρώς σκληρό, το οποίο αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο με βρεγμένη πετσέτα για μισή ώρα περίπου.

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε φύλλα πολύ λεπτά με τη βέργα ή το ειδικό μηχάνημα. Κόβουμε με ροδάκι ή μαχαίρι τα φύλλα σε διάφορα σχήματα, λωρίδες ή τετράγωνα και τα ψήνουμε σε βαθύ σκεύος με άφθονο καυτό λάδι διπλώνοντάς τα με δυο πιρούνια (ψήνονται πολύ γρήγορα).

Τις βγάζουμε σε ταψί στρωμένο με άφθονο απορροφητικό χαρτί. Βουτάμε μια – μια στο ζεστό σιρόπι και τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.

Στη συνέχεια τις αραδιάζουμε σε πιατέλες ρίχνοντας επάνω τριμμένο καρύδι και κανέλα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button