Μακαρόνια με ρεβύθια και τόνο
To My-City.gr σας προτείνει για σήμερα Μακαρόνια με ρεβύθια και τόνο
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
- 2 φλ. βρασμένα ρεβύθια
- 1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο
- 1 συσκ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 300 γρ. σπαγγετίνι (χωρίς γλουτένη)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο μαραθόσπορο προαιρετικά
- Λίγο ξύσμα πορτοκάλι προαιρετικά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σωτάρουμε για 3 με 4′ να γίνει διάφανο..
Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για 1 λεπτό.Αν χρησιμοποιήσουμε μαραθόσπορο και ξύσμα, τα προσθέτουμε και αφήνουμε 1 λεπτό να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.Λιώνουμε τον τόνο με το λάδι του με ένα πιρούνι.Τον προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με τα ρεβύθια. Βράζουμε για 2 με 3 λεπτά.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ωστόσο, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τα βγάζουμε με τσιμπίδα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα ρεβύθια και τον τόνο.Βράζουμε για 1 λεπτό ακόμα σε δυνατή φωτιά.
Tips
- Αν θέλουμε πιο ζουμερή τη σάλτσα μας στο φαγητό αυτό, προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά.
- Τα σερβίρουμε αμέσως ζεστά σε βαθιά μπολ και πασπαλίζουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.