Φαγητό
Λιγκουίνι με πέστο μπρόκολου του Άκη Πετρετζίκη
Υλικά Συνταγής
Για το πέστο
- 150 γρ. μπρόκολο
- 10 αντζούγιες στραγγισμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 10 φύλλα δυόσμου
- 2 κ.σ. παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
- 120 ml ελαιόλαδο
- 40 γρ. φουντούκια αποφλοιωμένα
- ξύσμα + χυμό από 1 λεμόνι
Για τα ζυμαρικά
- 300 γρ. λιγκουίνι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το βράζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 1 λεπτό.
- Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για να κρυώσει για μερικά λεπτά.
- Στραγγίζουμε το μπρόκολο, το στεγνώνουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα σε μπόλικο βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τα λιγκουίνι για 7-8 λεπτά ή όσο αναφέρει ο κατασκευαστής μείον ένα λεπτό μέχρι να ετοιμάσουμε το πέστο.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το πέστο εκτός από την παρμεζάνα στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός
- Τέλος βάζουμε το τυρί και χτυπάμε λίγο ακόμα.
- Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι, πιπέρι, λεμόνι κτλ και το συμπληρώνουμε χτυπώντας λίγο ακόμα.
- Σε περίπτωση που είναι πολύ πυκνό το μείγμα προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 100 ml από το νερό.
- Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το πέστο.
- Αν είναι πολύ στεγνά τα ζυμαρικά ρίχνουμε λίγο από το νερό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.\
Πηγή: https://akispetretzikis.com/