Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί
To My-City.gr σας παρουσιάζει Λαχανοντολμάδες κοκκινιστούς
Υλικά
- 1 λάχανο αφράτο (μεγάλο και ελαφρύ)
- 750 γραμ. κιμά χοιρινό
- 200 γραμ. καπνιστή πανσέτα ψιλοκομμένη
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τρίμματα φρέσκου ψωμιού
- 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 μεγάλο αυγό
- 1/3 φλ ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 400 γραμ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
- λίγο μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Για τους κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες, αφαιρούμε πρώτα το κοτσάνι του λάχανου, αφού πρώτα το χαράξουμε με μαχαίρι. Στη συνέχεια, το βυθίζουμε με την τρύπα προς τα κάτω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το βράζουμε για 10-15΄, έως ότου μαλακώσει ελαφρά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, την πανσέτα, το σκόρδο, το μαϊντανό, τα ψίχουλα, την παρμεζάνα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν. Το μείγμα θα είναι σφιχτό σαν το μείγμα του κεφτέ.
Αφού κρυώσει καλά το λάχανο, αφαιρούμε ένα φύλλο και το γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά. Ρολάρουλε όπως στους ντολμάδες και με την ένωση προς τα κάτω τους βάζουμε σε σειρά στην κατσαρόλα.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αφήνουμε να τηγανιστούν και να ροδίσουν γύρω γύρω, περίπου για 10΄, σβήνουμε με το μισό κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το κρασί και τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί, τις ντομάτες και το μπούκοβο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελέγχουμε το αλατοπίπερο στη σάλτσα.
Πηγή: argiro.gr