Κρουασάν σιροπιαστά
Το My-City.gr σας παρουσιάζει τα πιο νόστιμα , σιροπιαστά κρουασάν
Υλικά (για τη ζύμη)
- 10 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
- 3 χτυπημένα αυγά
- 1/4 φλιτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 25 γρ. μαγιά
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- βούτυρο για το άλειμμα
Υλικά ( για το σιρόπι)
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 λεμόνι (το ξύσμα)
Υλικά για τη γέμιση
- 2 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα,το βούτυρο,τη ζάχαρη ,το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν.Κατόπιν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο το γάλα να κρυώσει και να γίνει χλιαρό.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό,το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη μαγιά και ,μόλις αυτή διαλυθεί,ρίχνουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό αλεύρι,τα αυγά,ανακατεύουμε καλά και,μόλις το μείγμα γίνει χυλός,ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και να ανακατεύουμε πάλι έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε με τα χέρια μας,ώστε να γίνει λεία και ελαστική.
Κατόπιν βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ,που το έχουμε αλείψει με βούτυρο,το σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα και το αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο,περίπου για 2 ώρες,ώστε να ξεκουραστεί η ζύμη και να διπλασιαστεί σε όγκο. Μόλις η ζύμη φουσκώσει ,τη μεταφέρουμε και πάλι σε μια αλευρωμένη επιφάνεια,την ξαναζυμώνουμε και ανοίγουμε ένα φύλλο ,πάχους περίπου ενός εκατοστού.Κόβουμε πρώτα το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια και κατόπιν κόβουμε το κάθε τετράγωνο διαγωνίως ,ώστε να σχηματιστούν δύο τρίγωνα.
Αλείφουμε το κάθε τρίγωνο με λιωμένο βούτυρο,το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη,την κανέλα,λίγα ψιλοκομμένα καρύδια και το τυλίγουμε σε ρολό,ξεκινώντας από τη φαρδιά πλευρά της ζύμης. Δίνουμε σε κάθε κρουασάν ημικυκλικό σχήμα και ,μόλις τελειώσουμε με όλα,τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί ,αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με βούτυρο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε χλιαρό μέρος για μισή ώρα,μέχρι τα κρουασάν να φουσκώσουν.Στη συνέχεια τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό,τη ζάχαρη ,το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.Μόλις τα κρουασανάκια ετοιμαστούν,τα βγάζουμε από το φούρνο ,τα βυθίζουμε μερικά δευτερόλεπτα μέσα στο ζεστό σιρόπι,τα βάζουμε σε μια πιατέλα,τα πασπαλίζουμε με καρύδια και τα σερβίρουμε.