Φαγητό

Κρέπες σουφλέ

Το My-City.gr προτείνει για σήμερα Κρέπες σουφλέ

Υλικά

  • 12 κρέπες
  • 24 φέτες τσένταρ
  • 24 φέτες ζαμπόν
  • 3 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. mix τυριών

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.Απλώνουμε τις κρέπες στον πάγκο εργασίας μας.

Μοιράζουμε στις κρέπες το τσένταρ, το ζαμπόν και τις 2 κ.σ. θυμάρι.Τυλίγουμε τις κρέπες σε λεπτά ρολάκια και τις βάζουμε, τη μια δίπλα στην άλλη, σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×40 εκ. που έχουμε αλείψει με το ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά για να σπάσουν τα αβγά.

Περιχύνουμε τις κρέπες με το μείγμα της κρέμας γάλακτος με τη βοήθεια μιας κουτάλας.Πασπαλίζουμε με τα τυριά, με 1 κ.σ. θυμάρι, πιπέρι και ψήνουμε για 30 λεπτά.Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button