Φαγητό

Κοτόσουπα με κρόκο Κοζάνης, σπανάκι και ρεβίθια

To My-City.gr προτείνει για σήμερα Κοτόσουπα με κρόκο Κοζάνης, σπανάκι και ρεβίθια

Υλικά 

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά), καθαρισμένο
  • 7 φλ. νερό
  • 1 κ.γ. νήματα κρόκου
  • 2 φρέσκα φύλλα δάφνης ή 1 αποξηραμένο
  • 2 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο2 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο (περίπου 2 σκελίδες)
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1 κρεμμύδι, λευκό κατά προτίμηση, σε κύβους
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 4 φλ. μανιτάρια shiitake (ή άλλα), σε φέτες
  • 350-400 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. βρασμένα ρεβίθια
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

 Βάλε το κοτόπουλο μαζί με το νερό σε βαθιά κατσαρόλα να σιγοβράσει. Χαμήλωσε τη φωτιά και με ένα κουτάλι αφαίρεσε τον αφρό από το νερό.

Πρόσθεσε τον κρόκο, τη δάφνη και αλάτι και σκέπασε την κατσαρόλα. Βράσ’ το σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά. Βγάλε το κοτόπουλο από το ζωμό και άφησέ το σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν κρυώσει, ξεκοκάλισέ το και κόψ’ το σε μεγάλα κομμάτια. Στράγγιξε το ζωμό μέσα σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα λεπτό σουρωτήρι. Με χαρτί κουζίνας καθάρισε την κατσαρόλα, πρόσθεσε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και βάλ’ τη σε μέτρια φωτιά.

Πρόσθεσε το τζίντζερ, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ξύσμα και τα μανιτάρια και μάρανέ τα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια αλλά να μη μαυρίσουν. Πρόσθεσε το σπανάκι και συνέχισε μέχρι να μαραθεί και να εξατμιστούν τα υγρά από την κατσαρόλα. Πρόσθεσε τα ρεβίθια, το ζωμό και το χυμό του λεμονιού και δυνάμωσε λίγο τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει.

Σβήσε το μάτι και βάλε ξανά το χοντροκομμένο κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Μοίρασε τη σούπα σε μπολ και πρόσθεσε το ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.

Πηγή: shape.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button