Κοτόπουλο ραγού
Το My-City.gr σας παρουσιάζει Κοτόπουλο ραγού
Υλικά
- 1 κοτόπουλο γύρω στο 1 ½ κιλό
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελ. σκόρδο
- 2 κλων. σέλερυ ψιλοκομμένα
- 1 κλων. δεντρολίβανο
- 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
- 2 συσκ. ολόκληρα ντοματάκια ή κονκασέ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Βρασμένα ζυμαρικά
- Παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια του κοτόπουλου απ’ όλες τις πλευρές για 5΄-6΄.
Συγχρόνως σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με το θυμάρι και το δεντρολίβανο για 5΄-6΄ ανακατεύοντας τακτικά για να μην πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1΄-2΄. Τότε προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τις ντομάτες και λίγο νερό.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ραγού να σιγοβράσει για 45΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Αφαιρούμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.Ξεκοκαλίζουμε το ψαχνό και το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι ή με τα δάχτυλα.
Με το μίξερ πολτοποιούμε τη σάλτσα με τα λαχανικά, αφού αφαιρέσουμε τα μυρωδικά.Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Ξαναρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο στη σάλτσα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5΄.Βράζουμε τις παπαρδέλες (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας) σε αλατισμένο νερό.
Στραγγίζουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.Τοποθετούμε τις παπαρδέλες σε μεγάλη ανοιχτή (ρηχή) πιατέλα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και κατά μήκος προσθέτουμε το ραγού.
Πηγή: argiro.gr