Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό
Κλασικό φοντάν σοκολάτας
Υλικά
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ.
- 100γρ. βούτυρο (+ λίγο για το σκεύος)
- 3 αυγά
- 100γρ. ζάχαρη
- 50γρ. αλεύρι (+1 κ.σ για το σκεύος)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα γυάλινο μπολ, κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε την μαζί με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 500W (ή εναλλακτικά σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά). Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Προσθέστε στο μίγμα σας τα αυγά, την ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
- Αδειάστε το μίγμα σε σκεύος μεσαίας διάστασης ελαφρά βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
- Ψήστε στον φούρνο για 15 λεπτά (20-25 λεπτά εάν το σκεύος είναι PYREX).
Συμβουλή του Σεφ:
1) Το γλυκό όταν είναι ζεστό δεν φαίνεται τόσο καλά ψημένο.Είναι φυσικό.Αφήστε να κρυώσει και έπειτα ξεφορμάρετε.
2) Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα σας επιπλέον κομματάκια κουβερτούρας (πραλίνας, γάλακτος ή ακόμα και λευκής) για ακόμα περισσότερη απόλαυση.
Πηγή: www.glikessintages.gr