Καρπουζόπιτα χωρίς ζάχαρη
To My-City.gr σας παρουσιάζει συνταγή για καρπουζόπιτα χωρίς ζάχαρη
Υλικά
- 1 kg καρπούζι ψίχα (σάρκα καρπουζιού)
- 1 κ.σ. μέλι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 250 γρ. αλεύρι βρώμης ή άλλο αλεύρι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση
Για την καρπουζόπιτα δεν χρησιμοποιώ καθόλου ζάχαρη αφού το καρπούζι μου είναι γλυκό και νόστιμο. Ελάχιστο μέλι απλά τονίζει την γλύκα του καρπουζιού χωρίς να καλύπτει την δροσερή του γεύση.
Το καρπούζι πρέπει να τραγανό και κατακόκκινο. Προσέξτε να μην είναι ζαχαρωμένο με μαλακή σάρκα.Ζυγίζουμε το καρπούζι αφού το καθαρίσουμε από την φλούδα. Είναι περίπου 3 φέτες.Με τα χέρια καθαρίζουμε την σάρκα του καρπουζιού από τα κουκούτσια.
Ταυτόχρονα το σπάμε σε μικρά κομμάτια.Σε ένα μπολ βάζουμε το καρπούζι και τον χυμό του.
Προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και το αλεύρι βρώμης.Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά.Έχουμε τώρα έναν ροζ χυλό με μικρά κομμάτια καρπουζιού.
Σε ένα μικρό ταψί 22×30εκ. βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι.Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.Περιχύνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.
Ψήνουμε την καρπουζόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα μέχρι να ροδίσει ολόγυρα και να κάνει τραγανή επιφάνεια περίπου για 1 ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και τη κόβουμε σε κομμάτια. Αν θέλουμε περισσότερη γλύκα ραντίζουμε με λίγο μέλι ή πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Αφήστε την να κρυώσει τελείως και μετά κόψτε σε κομμάτια.
Πηγή: argiro.gr