Καλτσουνάκια της Λάουρας Καψουλή
Το My-City.gr σας παρουσιάζει Καλτσουνάκια της ζαχαροπλάστριας Λάουρας Καψουλή
Υλικά
- 500γρ φαρίνα
- 100γρ λάδι
- 100γρ γιαούρτι
- μισό αυγό
- 150γρ ζάχαρη
- 100γρ χυμό πορτοκάλι
- 2 κ.γ. ρακί ή ρακόμελο
Υλικά για τη γέμιση
- 250γρ patisserie
- 550γρ μυζήθρα ανάλατη μαλακή ή ανθότυρο
Υλικά για την patisserie
- 500γρ γάλα
- 1 κρόκος αυγού
- 200γρ ζάχαρη
- 100γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 100 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
Λάδι,γιαούρτι,αυγό,ζάχαρη,χυμός,ρακί όλα μαζί ανακάτεμα στο μίξερ στην 1 ταχύτητα και μόλις ανακατευτεί καλά ρίχνουμε αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι λίγο λίγο. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένα σχετικά εύπλαστο ζυμάρι.Το αφήνουμε σε λαδωμένο μπολ καλυμμένο με μεμβράνη να ξεκουραστεί 10′.
Γέμιση
Ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Patisserie
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη μισή ζάχαρη.Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο με την άλλη μισή ζάχαρη.Μόλις πάρει μια βράση το γάλα,αφαιρούμε από τη φωτιά κι ενώνουμε το γάλα με τον κρόκο και το αλεύρι κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε καλά και γρήγορα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Φτιάχνουμε τα καλτσουνάκια μας
Ανοίγουμε μικρά στρογγυλά λεπτά το ζυμάρι μας, βάζουμε 1 κ.γ. γέμιση και τσιμπάμε γύρω γύρω όπως στη φωτογραφία να κρατήσουμε τη γέμιση κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.