Καλοκαιρινή κότα με πιπεριές και μπύρα
Υλικά
- 1 χωριάτικη κότα γύρω στα 1.800 γραμ. κομμένη σε μερίδες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο σε λεπτές φέτες
- 4 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες (όλα τα χρώματα)
- 1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
- 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
- αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε αυτή την καλοκαιρινή συνταγή με κοτόπουλο, ροδίζοντας σε πλασoτέ κατσαρόλα λίγες λίγες (για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού) τις μερίδες κότας. Όσες ροδίζουμε, τις διατηρούμε σκεπασμένες σε πιατέλα.
Στο ίδιο ελαιόλαδο, αφού τελειώσουμε με το ρόδισμα της κότας, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο. Τ’ αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄, ανακατεύοντας και τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες.
Ανακατεύουμε να λαδωθούν, ξαναβάζουμε την κότα στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη μπύρα λίγη λίγη γιατί φουσκώνει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το πουλερικό και να μελώσει η σάλτσα του.
Πηγή: www.argiro.gr