Κέικ με ροδόνερο
Το My-City.gr σας παρουσιάζει Κέικ με ροδόνερο
Υλικά
- 90 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
- 160 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 ασπράδια αυγών
- 40 γρ. ροδόνερο
- διακοσμητική χοντρή ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα ασπράδια, ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε το ροδόνερο. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 18 εκ. ή σε ένα ταψάκι που το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, πασπαλίζουμε με τη χοντρή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στον αέρα, για 50-60 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο παραπάνω. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
TIP: Με τι να αντικαταστήσουμε το ροδόνερο
Το ροδόνερο είναι το απόσταγμα του άνθους του τριαντάφυλλου και χρησιμοποιείται πολύ στα ανατολίτικα γλυκά, όπως ο μπακλαβάς και τα λουκούμια. Ταιριάζει επίσης σε κέικ, κουλουράκια, ακόμα και σε παγωτό. Αν δεν έχουμε ροδόνερο ή δεν μας αρέσει η γεύση του, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πορτοκαλόνερο ή μαστιχόνερο.
Πηγή: steliosparliaros.gr