Κέικ λαχανικών
To My-City.gr σας παρουσιάζει Κέικ λαχανικών
Υλικά
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 μικρά κολοκυθάκια (ψιλοκομμένα)
- 1 μέτριο καρότο (τριμμένο)
- 3 μεγάλα αυγά
- 1¼ φλ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. γάλα
- 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 φλ. φέτα σε τρίμματα
- 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το αλμυρό κέικ λαχανικών, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες ή μικρά κυβάκια.
Ζεσταίνουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κολοκύθια με τα καρότα για λίγα λεπτά μέχρι τα κολοκύθια να γίνουν διάφανα. Προσοχή, δεν τα τηγανίζουμε, μόνο να μαραθούν πρέπει.
Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για 3-4΄ώστε να στεγνώσουν.
Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, το λάδι, το γάλα και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε με σύρμα για 2-3΄να ενωθούν. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τη γραβιέρα, τη φέτα, το μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και απαλά με κουτάλι ανακατεύουμε να ενωθούν.
Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα. Ψήνουμε για 45΄περίπου, μέχρι η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει στεγνή και καθαρή από το κέντρο του.
Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 15΄και έπειτα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα. Ξετρελαίνονται ακόμα και τα παιδιά που δεν τρώνε τα λαχανικά.
Πηγή: argiro.gr