Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Το My-City.gr σας παρουσιάζει συνταγή για Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά
- 3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ. το καθένα)
- 6 αυγά μεγάλα
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
- 400 γρ. φέτα σε τρίμματα
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο (κρύο)
- 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα σε μεγάλο μπολ (ή σε πυρίμαχο σκεύος) τα αυγά πολύ καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να φουσκώσουν για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί πλήρως μέσα στα αυγά.
Ρίχνουμε τα τυριά, το πιπέρι, τον φρέσκο δυόσμο και το βούτυρο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που θυμίζει το μείγμα του κέικ.
Βουτυρώνουμε ταψί νούμερο 30 ή 32 και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170°C για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια. Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας όταν την φτιάξετε.
Παίξτε με τα τυριά που έχετε στο σπίτι και αυτοσχεδιάστε φτιάχνοντας τη δική σας συνταγή.
Πηγή: argiro.gr