Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Υλικά

  • 1 κιλό ψίχα καρπουζιού
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • φλούδες από 2 λεμόνια
  • 3 κ.σ. λικέρ μαστίχα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, περίπου 3 εκατοστών. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα τρυπητό για να στραγγίσουν για 1 ώρα.

Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Τα αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο.

Βάζουμε μερικά πιατάκια του καφέ στην κατάψυξη.

Στην συνέχεια βάζουμε το μείγμα με το καρπούζι σε μια κατσαρόλα μαζί με τις ψιλοκομμένες φλούδες των λεμονιών, το νερό και τη μαστίχα και τα βράζουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να βράσει το γλυκό και να δέσει το σιρόπι.

Ελέγχουμε το δέσιμο του σιροπιού στάζοντας μερικές σταγόνες από το σιρόπι πάνω σε ένα πιατάκι του καφέ. Αν σταθούν σαν στητές ωραίες σταγόνες τότε είναι έτοιμο.

Αν ρίξουμε περισσότερο σιρόπι μέσα στο πιατάκι τότε αν σύρουμε το κουτάλι μας μέσα σε αυτό ο “δρομος”  που θα ανοίξει δεν πρέπει να “κλείσει” αμέσως.

Άλλος τρόπος είναι να ρίξουμε το σιρόπι σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό.

Το σιρόπι θα πρέπει να πέφτει σαν μια λεπτή κλωστή μέσα στο ποτήρι και να μην διαλύεται.

Σε καθαρό δοχείο μεταφέρουμε το γλυκό. Διατηρείται σε δροσερό μέρος για 1 χρόνο περίπου.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button