Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Γλυκό του κουταλιού ελιά

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Γλυκό του κουταλιού ελιά

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • 1 κιλό ελιές καλαμών ή μαύρες χωρίς άλμη
  • 430 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 4 κουταλιές ασβέστη
  • 1 κλωναράκι βασιλικού

Εκτέλεση

Βάζετε τις ελιές σε μια λεκάνη με νερό όλο το βράδυ. Σε μια λεκάνη διαλύετε καλά τον ασβέστη σε 4 λίτρο νερό και βάζετε μέσα τις ελιές για 2-3 ώρες.

Ελέγχετε αν έχουν ξεπικρίσει αλλιώς αφήνετε παραπάνω. Ξεπλένετε πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη με το νερό, το βασιλικό και τις ελιές και βράζετε μέχρι να δέσει το γλυκό.

Αφαιρείτε το βασιλικό και προσθέτετε το λεμόνι. Αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε σε βαζάκια που κλείνουν καλά.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button