Γλυκολέμονο ψυγείου
Το My-City.gr σας παρουσιάζει Γλυκολέμονο ψυγείου
Υλικά ( για τη βάση)
- 200 γραμ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 100 γραμ.+50 γραμ. κρέμα λεμόνι εμπορίου (ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού λεμόνι ή πορτοκάλι κλπ.)
- 200 γραμ. γιαούρτι
- ξύσμα από 1 γλυκολέμονο ή λάιμ
- 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γραμ. βούτυρο
Υλικά ( για την επικάλυψη)
- 1 κουτί φυτική σαντιγί (κονσέρβα) κρύα
- 400 γραμ. ζαχαρούχο (1 κουτί)
- 100 γραμ. κρέμα λεμόνι
- γλασαρισμένες φέτες γλυκολέμονο ή λάιμ για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για το γλυκολέμονο ψυγείου, βουτυρώνουμε μικρό τετράγωνο πυρέξ και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC αντιστάσεις ή 160ºC στον αέρα.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει για 3′. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα 50 γραμ. (4 κουταλιές) κρέμα λεμόνι ή σιρόπι, το ξύσμα λεμόνι και το γιαούρτι. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα. Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο πυρέξ. Ψήνουμε για περίπου 40′ να ροδίσει να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, όπως είναι καυτό, το περιχύνουμε με την υπόλοιπη (100 γραμ.) κρέμα λεμόνι ή το σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Παγώνουμε στο ψυγείο.
Για την επικάλυψη
Χτυπάμε με μίξερ χειρός την φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε μαζί για 6-7′. Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι. Αδειάζουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο παντεσπάνι στο ταψί.
Παγώνουμε το γλυκό να σφίξει η κρέμα και να σταθεροποιηθεί. Γαρνίρουμε με γλυκό κουταλιού λεμόνι και ξύσμα ή γλασαρισμένες φέτες λάιμ και λεμόνι.
Πηγή: argiro.gr