Το My-City.gr σας παρουσιάζει Αρνίσιο χεράκι γεμιστό
Υλικά
- 2 κιλά αρνί, χεράκι
Υλικά για τη γέμιση
- 70 γρ. ψωμί τριμμένο
- 150 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες
- 1 κρεμμύδι, μεσαίο, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. κατσικίσιο τυρί, σε ρολό
- 100 γρ. ελιές, μαύρες κουκούτσια
Υλικά για το σερβίρισμα
- 1 κιλό πατάτες baby
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κλ. δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.Με την βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού χαράζουμε το κρέας περιμετρικά του κόκαλου.
Προσπαθούμε να το αφαιρέσουμε ολόκληρο χωρίς να τραυματίσουμε το κρέας.Μετά το ξεκοκάλισμα θα μας μείνει ένα κομμάτι κρέατος σαν φάκελος.
Σε περίπτωση που δεν έχουμε την εμπειρία ή ένα καλό μαχαίρι ζητάμε από τον χασάπη μας να το κάνει.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση μαζί και αλατοπιπερώνουμε.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και το εσωτερικό του κρέατος.Τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας το κρέας με το δέρμα προς τα κάτω και γεμίζουμε το εσωτερικό του με όλη τη γέμιση.
Δένουμε σφιχτά με σπάγκο το αρνάκι ώστε να μην βγει η γέμιση μας. Προσέχουμε η ένωση του κρέατος να είναι από κάτω.Τυλίγουμε το αρνί πρώτα σε λαδόκολλα και στη συνέχεια σε αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ένα ταψί.Ψήνουμε για 2 ώρες.
Στη συνέχεια ανεβάζουμε θερμοκρασία στους 180° C, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά μέχρι το κρέας να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες για 10-15 λεπτά. Θέλουμε να είναι τραγανές.Σουρώνουμε και κόβουμε στη μέση.Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις πατάτες με την κομμένη μεριά προς τα κάτω.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο.Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.Κάνουμε το ίδιο και από την άλλη μεριά όταν είναι έτοιμες σερβίρουμε αφαιρώντας το σκόρδο και το δεντρολίβανο.
Πηγή: akispetretzikis.com