Αματριτσιάνα
Το My-City.gr σας παρουσιάζει την τέλεια Αματριτσιάνα
Υλικά
- 1 κιλό ώριμες γευστικές ντομάτες
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
- 1 μπαστουνάκι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 75 γρ. πανσέτα σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο,λιωμένες
- 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- ένα πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Βάζετε σε πυρίμαχο μπολ τις ντομάτες,τις σκεπάζετε με βραστό νερό και τις αφήνετε για περίπου 2 λεπτά ή ώσπου η φλούδα τους να αρχίσει να ανοίγει.Πετάτε το νερό.Τις ξεφλουδίζετε και τις χοντροκόβετε.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε σε σιγανή φωτιά το κρεμμύδι,το σέλερι και την πανσέτα,ανακατεύοντας τακτικά για 6-8 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν.Προσθέτετε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά,και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτετε τις ντομάτες και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα,ανακατεύοντας τακτικά για 30 περίπου λεπτά,ή ώσπου η σάλτσα να γίνει παχύρρευστος πολτός.Δοκιμάζετε για αλατοπίπερο και περιχύνετε τα μακαρόνια που ήδη έχετε βράσει ,βάσει των λεπτών που αναγράφονται στην συσκευασία που επιλέξατε.