Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Τάρτα κολοκύθας Halloween

To My-City.gr σας παρουσιάζει Τάρτα κολοκύθας Halloween

Υλικά για τη ζύμη

  • 230 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένα σε κυβάκια
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό

Υλικά για τη γέμιση

  • 130 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 αυγά
  • 450 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 1 ½ κ.γ. κανέλλα τριμμένη
  • ½ τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι. Χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2, πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε σχήμα δίσκου, καλύπτουμε το κάθε κομμάτι με μεμβράνη και τις τοποθετούμε στο ψυγείο, για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.

Για τη γέμιση:

Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρφανέψουν τα αυγά.

Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, τη κανέλλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε 2 φύλλα λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι ζύμης ανάμεσα στις λαδόκολλες, σε στρογγυλό σχήμα 30 εκ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή ταρτιέρα 30 εκ. Μεταφέρουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και την πιέζουμε με τα δάχτυλα, σε όλη την επιφάνεια του σκεύους, ώστε να κολλήσει καλά στον πάτο όσο και στα τοιχώματα. Κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει και την κρατάμε στην άκρη (αν έχει μαλακώσει πολύ η ζύμη την μεταφέρουμε για στο ψυγείο, για 10 λεπτά).

Με ένα πιρούνι, δημιουργούμε μικρές τρύπες στον πάτο της ζύμης, καλύπτουμε με μια λαδόκολλα και προσθέτουμε βάρος (βάρη ψησίματος ή όσπρια).

Ψήνουμε για 20 λεπτά, αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η τάρτα.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τις λαδόκολλες για το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Με ένα μαχαίρι, δημιουργούμε σχήματα για μάτια, μύτη και το στόμα του τέρατος και τα αφαιρούμε.

Καλύπτουμε τη γέμιση με τη ζύμη, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175°C, στον αέρα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η τάρτα.

Αφήνουμε την τάρτα κολοκύθας να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button