Φαγητό
Σπαγγέτι με αυγοτάραχο
Το My-City.gr σας παρουσιάζει σπαγγέτι με αυγοτάραχο
Το αυγοτάραχο είναι αλμυρό αυγό ψαριού,συνήθως από θηλυκό κέφαλο ή τόνο.Μπορείτε να το αγοράσετε από διακεκριμένα ντελικατέσεν ολόκληρο σε ένα κομμάτι κηρωμένο ή τριμμένο για να το πασπαλίσετε πάνω από το ζυμαρικό…
Υλικά
- 175 γρ. φρέσκα ή ξηρά σπαγγέτι
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές κομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλάκια τριμμένο θυμάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο,λιωμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κουταλιές τριμμένο αυγοτάραχο
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 2 με 3 λεπτά αν είναι φρέσκια ζύμη ή 8 με 10 λεπτά αν είναι ξηρή.
Εν τω μεταξύ ,βάζετε σε μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο,τον μαϊντανό ,το θυμάρι,το σκόρδο και αρκετό μαύρο πιπέρι ,και ζεσταίνετε για 2 λεπτά να αρωματιστεί το λάδι.
Σουρώνετε το ζυμαρικό και το βάζετε πάλι στην κατσαρόλα.Ρίχνετε το αρωματικό λάδι,μεταφέρετε σε πιάτα σερβιρίσματος και πασπαλίζετε με το αυγοτάραχο.