Σκυριανή Τραχανόπιτα
Το My-City.gr σας παρουσιάζει Σκυριανή Τραχανόπιτα
Υλικά
- 310 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 450 ml γάλα
- 50 γραμμάρια τραχανά
- 65 γραμμάρια βούτυρο
- 3 μεγάλα αυγά
- 400 γραμμάρια τυρί φέτα
- Αλάτι, προαιρετικά
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προαιρετικά
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 αυγό
- 50 γραμμάρια γάλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
Ανακατεύουμε τα 3 αυγά, το βούτυρο λιωμένο σε χλιαρή θερμοκρασία, το γάλα, προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε το μείγμα μερικά λεπτά στην άκρη.
Βουτυτώνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους.
Προσθέτουμε στο μείγμα που ετοιμάσαμε νωρίτερα την φέτα χοντροτριμμένη, λίγο αλάτι, όσο και αν χρειαστεί, πιπέρι και τέλος το αλεύρι.
Ανακατεύουμε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.Ρίχνουμε τον χυλό στο ταψί, όπου πρέπει να έχει περίπου ένα δάχτυλο ύψος.
Τέλος χτυπάμε ένα αυγό με το γάλα και προσθέτουμε κομματάκια την μια κουταλιά της σούπας βούτυρο, περιχύνουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180°C για 45 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου η τραχανόπιτα και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξινόγαλα.