Γλυκό - Ρόφημα -ΠοτόΠάσχα

Πασχαλινά Λαζαράκια

To My-City.gr σας παρουσιάζει συνταγή για Πασχαλινά Λαζαράκια

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 φακελάκια μαγιά ξηρή
  • μισό ποτήρι ζάχαρη
  • σταφίδες
  • λίγο αλάτι
  • 1/3 του ποτηριού ελαιόλαδο
  • 3 κουταλάκια κανέλα
  • γαρύφαλλα για τη διακόσμηση
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό για να διαλύσουμε τη μαγιά

Εκτέλεση

Ρίξτε το αλεύρι σε μια λεκάνη.Διαλύστε τη μαγιά, ρίξτε τη στη λεκάνη με το αλεύρι και ζυμώστε.
Έπειτα ρίξτε το λάδι ,το αλάτι ,τη ζάχαρη,την κανέλα και ξαναζυμώνστε.
Τέλος, ρίξτε τις σταφίδες και ζυμώστε μέχρις ότου το μείγμα δεν θα κολλά στα χέρια σας.
Αφήστε το μείγμα σας να «ξεκουραστεί» σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα.

Πώς θα τα πλάσετε

Κάντε 2 λωρίδες που θα τις πλέξετε μεταξύ τους (όπως τα τσουρέκια) και αφήστε τις άκρες για πόδια. (Τα χέρια θα είναι νοητά σταυρωτά)
Κάντε μια μικρή μπαλίτσα για κεφάλι και τοποθετήστε τα γαρύφαλλα για ματάκια.

Ψήστε τα σε 180 με 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν

Και του χρόνου!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button