Φαγητό

Κρεμμυδοπιτάκια της Χριστίνας

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Κρεμμυδοπιτάκια της Χριστίνας

Υλικά

  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (περίπου 8 τεμάχια)
  • 12 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1,5 ποτήρι χλιαρό νερό
  • αλάτι
  • πιπέριηλιέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κρεμμυδάκια,κόβουμε τις ρίζες και τις άκρες από τα πράσινα φύλλα.Τα υπολοιπα τα ψιλοκόβουμε.Σε βάθυ σκεύος βάζουμε το αλεύρι,το baking powder, το νερό,λίγο αλάτι,λίγο φρέσκο πιπέρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε ώστε να γινει χυλός.

Ο χυλός να μην είναι πολύ αραιός αλλά ούτε και τόσο σφιχτός,να κυλάει παχύρευστα από το κουτάλι. Σε περίπτωση που δείτε το μείγμα αραιό προσθέτετε λίγο αλεύρι ,σε αντίθετη περίπτωση λίγο νερό.

Στην συνέχεια ανακατεύουμε τα κρεμμύδια στον χυλό μας καλά καλά.

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ηλιέλαιο έτσι ώστε να καλύπτεται ο πάτος του και λίγο παραπάνω. Το αφήνουμε λίγα λεπτά να κάψει και αρχίζουμε να ρίχνουμε κουταλιές της σούπας μέσα στο τηγάνι. Μόλις το δούμε να παίρνει χρώμα τριγύρω το γυρνάμε κι από την άλλη πλευρά ώστε να τηγανιστεί ομοιόμορφα και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Εάν θέλετε προσθέτετε στο τέλος αλάτι κατά την κρίση σας.

Καλή σας όρεξη!

Στείλτε κι εσείς την δική σας δοκιμασμένη συνταγή στο info@my-city.gr ή στην σελίδα μας στο Facebook My-City.gr

Related Articles

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also
Close
Back to top button