Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Κέικ με ούζο

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Κέικ με ούζο

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. ούζο
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο αφού το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά να αφρατέψει καλά το μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Βάζουμε λίγο από το αλεύρι και ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι & τον γλυκάνισο και ανακατεύουμε. Σταδιακά το προσθέτουμε στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε το ούζο και χτυπάμε για πολύ λίγο.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας και βάζουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε για 45-50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. Τα κέικ πάντα τα αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να τα σερβίρουμε και να μην σπάσουν.

Ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και είμαστε έτοιμοι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button