Αποκλειστικά στο www.my-city.gr μας μιλά ο Γιώργος Σκοπελίτης
Αποκλειστικά στο My-City.gr μας μιλά ο Γιώργος Σκοπελίτης από το Hell’s Kitchen
– Τι σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή στο Hell’s Kitchen; Αυτό που έζησες ήταν αυτό που φανταζόσουν;
Το Hell’s Kitchen ήταν μια πραγματική κουζίνα δεν ήταν ένας πάγκος με μια εστία και έπρεπε να βρεις τρόπο να μαγειρέψεις…έμπαινες μέσα και άμα ήξερες δούλευες αλλιώς σε δούλευε ο σεφ όπως και έγινε αμέτρητες φορές στην κουζίνα….ναι αυτό φανταζόμουν μια κουζίνα με αφόρητη πίεση…
-Είσαι στο λούνα παρκ και διαπιστώνεις πως έχεις να φας από χθες το μεσημέρι, το μόνο κατάστημα που βρίσκεις είναι μια καντίνα που λέει «Φτιάξε το δικό σου sandwich» , ποια υλικά θα έβαζες στο sandwich και γιατί;
Κλασικό τυρί, μπέικον, ντομάτα, λάχανο και λίγο μαγιονέζα είναι το πιο safe γιατί ελάχιστα μαγαζιά έχουν καλά σάντουιτς…είναι μια καντίνα στο λούνα παρκ ….safe θα παίξεις δεν θα βάλεις αυγό…μαρούλι…και άλλα ευαισθητα.
-Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;
Δεν έχω πηγή έμπνευσης εκεί που κάθομαι μου δημιουργούνται λογισμοί και σκέψεις που με λίγη δουλειά γίνονται ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.
-Υπάρχει ένας τόπος στην Ελλάδα που να τον αγαπάς λίγο περισσότερο από τους άλλους για τα προϊόντα του;
Το νησί απ’ το οποίο κατάγομαι η Σαντορίνη!
-Βρίσκεσαι σε ένα δάσος της Ελλάδας, κουβαλάς μαζί σου αλεύρι, νερό και τα βασικά υλικά που προτιμάς. Ποια φρέσκα υλικά θα έπαιρνες από το δάσος ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;
Σίγουρα μανιτάρια αν είναι στην εποχή τους…και αναλόγως την εποχή άγρια χόρτα κάποιους καρπούς ίσως πολλά μπορείς να βρεις…..να μια καλή πηγή έμπνευσης…μια βόλτα στο δάσος
-Πώς ήταν η εμπειρία να σε καθοδηγεί μαγειρικά ο καταξιωμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι ;
Φοβερή εμπειρία άμα φάτε απ’ τον Μποτρίνι θα σας πέσουν τα σαγόνια στο πάτωμα…νερό να βράσει νόστιμο θα το κάνει!
-Ποια είναι τα επόμενα μαγειρικά σου σχέδια;
Σχέδια; Η μαγειρική σε εκπλήσσει καθημερινά ..αλλά προς το παρόν βρίσκομαι στο elements restaurant της εταιρίας ξενοδοχείων Canaves Oia με σεφ τον Τάσο Στεφάτο!
– Τι είναι αυτό που δεν αντέχεις σε μια κουζίνα με αποτέλεσμα να σε δυσκολεύει να δημιουργήσεις;
Κακούς ανθρώπους, κακές συμπεριφορές!